søndag 6. september 2015

Utflukt til Santa Fe

I går dro jeg og noen andre elever som tar visuell kunst ut til Santa Fe med kunstlæreren. Santa Fe ligger litt over en time unna skolen, og en New Mexicos hovedstad. Vi dro for å besøke litt forskjellige gallerier og bli litt kjent med byen, og for å få noen ideer til kunstprosjektet vi skal starte med om noen uker.

 Glassblåseriet



Skulpturparken


Først bar turen til et glassblåseri/skulpturpark/galleri. Galleriet og skulpturparken var ok, og vi fikk en omvisning av glassblåseriet som var veldig interessant. Deretter dro vi for å spise lunsj på en indisk restaurant, noe som var et deilig avbrekk fra kantinematen (som forøvrig er rimelig god, men ikke i forhold til indisk mat, ris og nan ❤️). I sentrum av Santa Fe besøkte vi to gallerier til, et "fine arts" galleri, med forskjellig malerier og skulpturer og en fotografiutstilling. 

Fine Arts galleri


Santa Fes karakteristiske arkitektur

Det som tilsvarer gågater her i New Mexico er noe de kaller Plaza. Det er en liten "park" omgitt av restauranter og butikker og er så og si det eneste stedet du faktisk kan gå mellom butikkene. Alle andre steder ligger ved store parkeringsplasser og så langt fra hverandre at man er nødt til å ta bil. Vi besøkte byens plaza, hvor det tydeligvis var markedsdag og mye aktivitet med masse boder. 
Jeg synes Santa Fe virket som en veldig koselig by, sånn alt i alt. Arkitekturen er visst veldig karakteristisk da husene er bygget i brun leire. Hvorfor veit ikke jeg, men det ser kult ut. Nå skal jeg gjøre lekser (litt andre forhold her enn Gausdal videregående heheh). I morgen er det Labour Day og vi har fri ❤️ så vi får se om vi finner på noe sprell (eller gjør mer lekser...).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar